Jalan-Jalan Lawat Kampong Baharu .... Kampong Hujung Pasir (JJLKB 1)

5/07/2010 10:27:00 PTG at 5/07/2010 10:27:00 PTG
Kampong Hujung Pasir

Kampong Hujung Pasir adlah salah satu diantara 7 buah kampung yang terdapat di Kampong Baharu. Terletak di bahagian selatan Kampung Baru. Ketua Kampong Hujung Pasir, EN. Shamsuri B. Suradi telah menjadi Ketua Kampung sejak tahun 2005 mengantikan ketua kampong sebelun itu iaitu Tuan Haji Roslan B. Abu.
Kawasan Kampong Hujung Pasir Bermula dari persimpagan Jalan Raja Abdullah (Jalan Hale) hingga ke persimpangan Jalan Dang Wangi. besempadan dengan Sungai Klang, Kampong Hujung Pasir terletak di paling bawah sekali mengikut peta Kampong Baharu. Antara jalan yang terdapat di Kampong Hujung Pasir ialah Jalan Raja Ali, Jalan Raja Mahadi, Jalan Katib koyan dan Jalan Raja Abdullah sebahai jalan Utama.
gambar ini terletak di persimpangan Jalan Dang wangi dan Jalan Raja Abdulah
Lawatan kali ini berkaitan dengan lawatan ke Kampong Hujung Pasir kita layan Gambar-gambar ini dulu..... segala informasi akan dimasukkan kemudian2 comments:

Tanpa Nama berkata...

Ketua kampung dah tukar orang, bukan Shamsuri lagi, Shahruddin. Sila semak.

Tanpa Nama berkata...

emmm tapi masih tertera nama shamsuri mengikut sign board tersebut...... info ini mesti ditukar oleh MAS untuk elakkan kekeliruan.... harap maklum